Обявяват обществени поръчки по проекти за градския транспорт и благоустрояването на Сливен

09:42, 15 мар 17 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„До края на март трябва да обявим обществени поръчки по програмата „Региони в растеж". Те са свързани с градския транспорт, с транспортната инфраструктура, благоустрояването на поречието на река „Асеновска", благоустрояването на кв. „Република". Това съобщи кметът на Сливен Стефан Радев. Той представи най-важните задачи, по които общината работи.

Стефан Радев припомни, че Община Сливен спечели проект по „Красива България" за ремонт на бившия младежки дом „Стефко Крайчев".
„Там има едни остатъци от сграда. След ремонта  тя ще бъде предоставена за нуждите на Центъра за незрящи". Кметът съобщи още, че започна поставянето на нов светофар на кръстовището на бул."Стефан Стамболов" и бул. „Бургаско шосе".

„Внасяме в Общинския съвет предложение за създаване на предприятие за общинско озеленяване. Надявам се през юни да започне да работи. За осъществяване на тази дейност ще се пристъпи към прекратяване на дългосрочен договор, сключен с две фирми през април 2015 година, за близо 11 милиона лева. С новото предприятие общината ще спестява близо 500 000 лв. на година", посочи кметът на Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама