Програма за развитие на туризма прие КСТ към Сливенска община

17:50, 16 мар 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Консултативният съвет по туризъм /КСТ/ към община Сливен направи допълнения към  Програмата за развитие на туризма за 2017 година. Това стана на редовно заседание, свикано от кмета Стефан Радев, който е председател на Съвета. 

Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2017 година ще бъде внесена за одобрение от Общинския съвет в края на март.

Кметът на Сливен изрази своето задоволство от това, че Съвета възобнови своята работа. „Програмата за развитие на туризма в Община Сливен за 2017 г. е важен инструмент за реализиране на местните политики и нашите обещания и поставени цели свързани с туризма на територията на Сливен и региона. Разчитам на Вашата подкрепа и креативни идеи за реализиране на тези политики", посочи Радев.

КСТ реши да бъде направено предложение към културно-исторически обекти за създаване на подходящ график, който да осигурява възможност за работа и в почивните дни. Да бъдат изработени и монтирани общи указателни табели за културно-историческите обекти на територията на Сливен на петте основни подхода на града, както и на възлови кръстовища в Сливен. Да се поставят и по-малки указателни табели за всеки обект, в близост до неговото местоположение, решиха членовете на съвета.

Обсъден беше и въпросът с изработването на рекламните материали, предвидени да представят всички културно-исторически забележителности в Сливен, под мотото на кампанията „Стани приятел на Сливен".

Предвижда се да бъде проведена работна среща с участието на всички директори на културно-исторически обекти и да бъдат обсъдени дейностите по отбелязването на „Нощта на музеите", туристическите програми „Ваканции в Сливен" и „Тиймбилдинг в Сливен".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама