Ученици от езиковата гимназия посрещат пролетта с Фашинг–Карнавал в центъра на Сливен

19:12, 17 мар 17 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-кметовете на Община Сливен Пепа Чиликова и Стоян Марков се включиха в инициативата на ученици от Гимназията с преподаване на западни езици „Захари Стоянов” ФАШИНГ- КАРНАВАЛ! 

Традицията е германска и идва от дълбока древност, още от времето, когато започвало топенето на ледовете в Алпите. Учениците, костюмирани като любимите си приказни и филмови герои по този начин изпращат зимата и посрещат пролетта.

Идеята на маскирането е - лошото да не те познае и да избяга от теб. Карнавалът се празнува и в сливенската езикова гимназия от няколко години. „Фашинг”  шествието е част от програма на националната олимпиада по немски език, която ще се проведе в събота и неделя в Сливен. В нея ще се включат ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас. Откриване на олимпиадата е тази вечер в зала „Сливен” с поздравителен концерт на домакините от ГПЗЕ. 

В концерта са включени изпълнения на песни и стихотворения на немски език. Специален поздрав към участниците ще отправят самодейци от читалището в с. Гавраилово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама