Европейското турне на „Травиата” започва от Сливен

11:31, 18 мар 17 / Култура 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Компания Опера Италиана ди Милано и Шлоте продaкшънс Залцбург започват подготовката и началото на своето ново европейско турне от Сливен. На 22 март, сряда, от 18 часа, в зала „Зора”, сливенската публика първа ще може да види един блестящ спектакъл на операта “Травиата” от Джузепе Верди, поднесен с много вкус, вокално богатство и майсторска сценография и режисура. 

Импресарскта агенция "Шлоте" е една от най-старите импресарски къщи в Европа. Основана е през 1923г. от Маргарете Шлоте. Счита се за една от най-авторитетните частни културни институции,с която са свързани имена като Бениамино Джили, Пабло Казалс, Артур Рубинщайн, Марсел Марсо, Пепе Ромеро и световно известни оркестри като Виенска Филхармония с диригент Вилхелм Фуртвенглер. 

Спектакълът се осъществява със съдействието на читалище „Зора 1860”, с участието на Симфоничен оркестър – Сливен и ще бъде изигран на сцените на престижни театри в Австрия и Германия.

Участват водещи оперни имена, като Анна Бординон,  Чинция Чентонца, Леон де ла Гуардиа, Томас Йан, Добромир Момеков и др.

Билети на касата на зала „Зора”, тел за резервации – 0879405418.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама