Онлайн телевизията на СУ "Пейо Кр. Яворов" интервюира кмета на Сливен

17:53, 20 мар 17 25 621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Община Сливен Стефан Радев даде първото си интервю за онлайн телевизията на СУ "Пейо Кр. Яворов". Той беше интервюиран от Камелия Николова от 2 клас и Стефан Стоянов от 3 клас по случай патронния празник на училището. Младите журналисти бяха приети в залата на Община Сливен и заснеха интервюто, което ще бъде публикувано в сайта на учебното заведение.


Кметът Стефан Радев отговори на въпроси какъв ученик е бил, кой е бил любимият му предмет, по какво си приличат и по какво се различават учениците по негово време и сега. Той смята, че е бил добър ученик и сподели, че любимият му предмет е бил история. Стефан Радев коментира, че днешните ученици имат много повече възможности. "Те имат интернет, много информация и начини за комуникации. Ние наблягахме повече на физическата игра", коментира Радев. Той пожела на учителите и възпитаниците да представят все така на ниво СУ "Пейо Кр. Яворов". "Бъдете здрави и продължавайте да се гордеете с Вашето училище", пожела кметът.

На интервюто присъстваха и заместник-кметът Пепа Чиликова, и секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Лилия Радева.


Пепа Чиликова пожела успех на учениците в начинанието. "Поздравявам Ви за тази прекрасна инициатива и Ви пожелавам много успехи! Бъдете достойни представители на Вашето училище във всички съревнования!", каза Пепа Чиликова. Лилия Радева от своя страна разказа с какво се занимава Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и за съвместната й дейност с училище "Пейо Кр. Яворов".


Училищната онлайн телевизия заработи от началото на месец март. Водещи и оператори са възпитаници от училището, избрани след конкурс. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Сливен подари на учениците видеокамера, с която те заснемат своите репортажи. По този повод заместник-директорът Петя Георгиева връчи на кмета  и на секретаря на комисията благодарствено писмо.


На 25 март е патронният празник на СУ "Пейо Кр. Яворов" и от днес до края на седмицата се провеждат Яворови дни.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама