Обявиха телефони за хора с увреждания при желание да гласуват в изборния ден

09:44, 24 мар 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването могат да правят заявки за оказване на помощ и транспортиране до избрана от тях секция за гласуване, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия в Сливен инж. Любомир Захариев.

За Община Сливен телефонът за заявки в изборния ден е 044/611-215, като може да се звъни от 7,00 до 20,00 часа. 
В Община Нова Загора телефонът е 0457/6-21-22. 
За Котел номерът е 0453/4 20 40 и за Община Твърдица – 0454/4 23 15 и 0454/4 23 11.

Избирател с увредено зрение или със затруднения в придвижването може да гласува в избрана от него подходяща секция като удостоверява пред СИК самоличността си с документ за самоличност. 
Секционната избирателна комисия вписва всички данни на избирателя в допълнителната страница на избирателния списък, след като представи декларация по образец, че не е гласувал и няма да гласува на друго място. Декларацията се прилага към избирателния списък. Когато избирателят е с увредeно зрение, с увреден слух или с друго увреждане, което не му позволява да извърши сам необходимите действия при гласуването, председателят на комисията може да разреши гласуването, включително чрез специализирано устройство за машинно гласуване, да се извърши с помощта на придружител, посочен от избирателя. При оспорване на решението на председателя от член на комисията спорът се решава окончателно от секционната избирателна комисия. Неграмотността не е основание за гласуване с придружител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама