РИК определи 17 секции за гласуване на избиратели с увреждания в Сливенска област

10:57, 25 мар 17 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 17 секции в област Сливен за гласуване на избиратели с увреждания определи Районната избирателна комисия, обяви говорителят на РИК инж. Любимир Захариев. 10 от тях са в Община Сливен, като само една не е в общинския център, а в село Крушаре. 


В град Сливен гражданите с увреждания ще могат да упражнят правото си на глас в секциите във ІІ СУ „Христо Ботев”, I СУ “Хаджи Мина Пашов“, ІІІ ОУ”Д-р Иван Селимински“, VІІ ОУ”Панайот Хитов”, Х ОУ ”Йордан Йовков”, ХІІ ОУ  „Елисавета Багряна“, ХІ ОУ „К. Константинов“,  VІІІ ОУ „Юрий Гагарин“ и в ІХ ОУ „Кирил и Методий“ в кв. „Речица“. 


В село Крушаре секцията за гласуване е 168-ма. В Х СУ „Йордан Йовков“ поради стръмния наклон на стълбите не може да бъде изградена рампа. Избирателите с увреждания могат да гласуват в друга избрана от тях подходяща секция. В СИК 124 ОУ „Кирил и Методий“ в кв. „Речица“ могат да гласуват по адресна регистрация избирателите с увредено зрение.

 В НУ „Васил Левски“ и в IV ОУ „Д. Петров“ избирателните секции са на един етаж и нямат стълби. В НУ „Васил Левски“ секцията с най- малко избиратели е № 38, а в IV-то е 98-ма.

В Община Нова Загора секциите за гласуване на хора с увреждания се намират в НУ „Пайсий Хилендарски“, СУ „Иван Вазов“ /централна сграда/ и в ПУ ”Т. Самодумов”.

За Община Котел секциите се намират в Основното училище в село Градец и в СОУ ”Г.С.Раковски” в Котел.

В Община Твърдица има две СИК за хора с увреждания  – в Шивачево и в Твърдица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама