Удариха нарколаборатории при спецакция в Нова Загора

11:10, 29 мар 17 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 3 килограма канабис са иззети при спецакция на полицията в Нова Загора. Разкрити са две лаборатории за отглеждане и сушене на наркотичното вещество. Задържани  са двама, съобщават от полицията в Сливен.

Акцията е проведена на 28 март на територията на РУ-Нова Загора под надзора на Районна прокуратура. Извършени са проверки на адреси в Нова Загора и имат в село Научене. 

В хода на процесуално-следствените действия, на един от адресите в града, полицейските служители са разкрили изградена и оборудвана с електрически отоплителни лампи и въздушна филтрираща система лаборатория за отглеждане и сушене на канабис. Намерени са 105 растения в процес на сушене и 1 килограм суха листна маса, които на полевия тест за реагирали на канабис. Жилището е обитавано  от криминално проявения М.В.(55г.) от Нова Загора. На друг адрес е установен криминално проявения Ц.В.(30г.) от София. В жилището са намерени около 215 грама канабис, съхраняван в стъклени съдове.

При последвалите претърсвания и изземвания в частен имот в село Научене,  е разкрита още една лаборатория за отглеждане и сушене на наркотично вещество. От имота са иззети около 2 килограма суха листна маса, която на полевия тест е реагирала на канабис.

Работата по случая продължава. М.В. и Ц.В. са задържани за 24 часа, срещу тях са образувани досъдебни производства.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама