ОбС Сливен гласува 46 предложения на редовно заседание

07:13, 30 мар 17 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

46 предложения са включени в дневния ред на днешната общинска сесия в Сливен. Редовното заседание на ОбС ще се състои в заседателната зала на Община Сливен.

Една от най-важните точки е създаването на общинско предприятие „Озеленяване" и приемане на правилник за дейността му. Във връзка с това се налага изменението на бюджета на община Сливен. Общинският съвет ще разгледа и предложението на общинския съветник Стефан Христов за  он-лайн излъчване на заседанията на постоянните комисии. Ще се гласува отчета на кмета на община Сливен за изпълнение на неговата управленска програма за 2016 година. Ще бъде приета и програма за туризма.

„Както във всяка сесия има разглеждане и изменения на нормативни актове. На тази сесия ще бъде приета изцяло нова Наредба за преместваемите обекти. Ще има промяна и в Наредбата за обществения  ред, заради протест на прокуратурата. Промяната е свързана с определените от общинския съвет глоби за колите, които се качват на тротоарите и зелените площи. Според прокуратурата размера на глобите е по-голям от посочените в Закона за движение по пътищата”, поясни председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

В дневния ред са включени и рутинни точки за разпореждане с недвижимо общинско имущество, промяна и съгласуване на подробни устройствени планове, отпускане на финансови помощи и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама