Ученици рисуват яйцата за великденската украса на Сливен

11:11, 30 мар 17 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 20 идейни проекта предадоха ученици от Националната художествена гимназия   за изрисуване на големите изкуствени яйца, които ще бъдат поставени в Сливен като украса за Великден. Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Сливен Пепа Чиликова разгледа проектите, които бяха представени от Александър Дойчинов – художник и преподавател в гимназията.

Чиликова заяви, че е впечатлена от идеите на децата и със сигурност хората много ще ги харесат. Дойчинов информира, че със своите колеги ще определят най-добрите предложения. 

Изкуствените яйца вече са доставени в училището и до дни учениците ще започнат рисуването на украсата. Общината ще осигури материалите за рисуване.

Община Сливен възложи на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович" да проведе конкурс за проект и изрисуване на 15 големи изкуствени яйца, с които ще бъде допълнена украсата на града за Великден.

Повредените от лошото време яйца от миналогодишната великденска украса са възстановени, боядисани са в бяло и ще бъдат предоставени на учениците да рисуват мотиви върху тях. Всички проекти ще бъдат подредени в изложба по повод празника. Това поясни кметът по хуманитарните въпроси Пепа Чиликова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама