Провеждат "Лесовъд за един ден" на територията на ЮИДП-Сливен

08:54, 01 апр 17 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инициативата "Лесовъд за един ден" се провежда днес на територията на ЮИДП-Сливен. Началото на проявата е от 10.30 часа в местността "Моллова кория".  Организирани са игри и забавления, заедно с лесовъди и горски инспектори.

В инициативата горските служители демонстрират дейностите по опазване и грижа за природата. На децата се предоставя възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъди да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

По традиция, в рамките на Седмицата на гората ще бъдат връчени наградите „Лесовъд на годината“. Миналата година най-високото отличие в лесовъдската колегия получи инж. Жельо Марев.

Седмицата на гората се чества от 1925 година. Тогава в България се провежда първият празник на залесяването. Девет години по-късно стажант-лесовъдът Георги Минков предлага честването да продължи цяла седмица.

След Втората световна война, през 1956 г., празникът е възстановен. Оттогава датира традицията той да стартира в първата седмица на април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама