Започна регистрация за прием в детските градини и ясли в Сливен

11:03, 01 апр 17 25 1803 Шрифт:
Автор:

Регистрацията на заявления в електронната система за прием  на децата в детските градини и детските ясли на територията на Община Сливен започна  в 10 часа днес.

Електронната страница за прием (сайтът за прием) е достъпна още от вчера. Днес системата е в ход и е възможно да се подават заявления онлайн. Достъпът до страницата за регистрация ще се осъществява от официалния сайт на Община Сливен. Свободните места за класиранията за всеки месец, съгласно графика за прием, ще се публикуват на сайта за прием в раздел „Новини“.

Съгласно приетата Наредба, освен по електронен път, заявления могат да се подават и на място в детските заведения. През седмицата се състоя обучение на представители на   детските градини и ясли за начина на работа с електронната система, които ще могат да бъдат в помощ на родителите. Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата няма да се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация, а при равни условия децата ще се класират на случаен принцип.

Родителите могат да се запознаят по-подробно с графиците за прием, който е поместен на линк:  ttp://sliven.bg/index.csp?f=announ15032017
Освен това на линк: http://www.sliven.bg/index.csp?f=announ23032017 родителите нагледно могат да се запознаят с начина на регистрацията /ръководство за родители/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама