Интегрират младите хора от Сливен на пазара на труда

07:18, 02 апр 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава изпълнението на дейностите по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Инициатива за младежка заетост.

През месец март се проведоха практически занятия за придобиване на умения по професия „Работник в озеленяването” и специалност  „Озеленяване и цветарство" и по част от професия „Помощник строител“ и специалност „Основни и довършителни работи“. Отговорни за реализирането на Дейност 3: „Предоставяне на обучения за придобиване на професионална квалификация по професия „Работник в озеленяването” и специалност "Озеленяване и цветарство" и по част от професия „Помощник строител“ и специалност „Основни и довършителни работи“ са две нестопански организации, партньори по проекта: Сдружение „Бизнес Център /Бизнес Инкубатор - Сливен" и Сдружение „Национална мрежа за бизнес развитие”. 

Основна цел на дейността е 80 младежи да придобият професионални умения по двете професии, кадри от които са нужни за поддръжка на обществените места в град Сливен и някои от малките населени места на територията на общината. Успешно завършилите обучението ще получат Удостоверение за професионално обучение или Свидетелство за професионална квалификация.

Съгласно договор BG05M9OP001-1.002-0080-C01, безвъзмездната финансова помощ е на стойност 365 292, 34 лв. Проектът стартира на 01.08.2016 г. и е със срок на изпълнение 16 месеца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама