Над 1000 карти „Стани приятел на Сливен“ вече са раздадени

09:48, 02 апр 17 25 706 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 1000 безплатни туристически карти от новата кампания „Стани приятел на Сливен“ вече са раздадени на туристи и гости на града”, обяви зам.-кметът Стоян Марков пред "Труд” . Кампанията започна в края на миналата година, като целта бе да се популяризира историческото и културно наследство в града на Хаджи Димитър,

Добри Чинтулов и първия фабрикант на Балканите Добри Желязков, единственият в страната музей на текстила, историческия музей, който единствен сред сродните в страната пази не копия, а оригиналите на безценни тракийски находки, включително и дамски кожени обувки на 1900 години.

Кампанията се радва на голям интерес, включително и от чужбина. Ако притежателите на туристическите карти посетят посочените в тях 10 обекта в града, те ще могат да участват в томбола на общината в навечерието на празника на Сливен – Димитровден, 26 октомври.

„Стани приятел на Сливен“ е номинирана за голямата награда на журито в Националния конкурс „Чети и пътувай“. Тя е за най-добро събитие в областта на културния туризъм. Освен кампанията, за същата награда е номиниран и Втория средновековен събор „Помни славата“, който бе организиран на късноантичната и средновековна крепост „Туида“ в Сливен.

„Селектирането и представянето на номинациите от конкурса ще бъде направено в рамките на Международното изложение „Културен туризъм 2017“ във Велико Търново от 6 до 8 април”, съобщиха от общината. Освен двете номинации, има и още една – на туристическия сайт на общината в съответната категория.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама