На Международната изложба „Природа, лов, риболов” в Пловдив СИДП показа трофей - рекордьор

19:48, 02 апр 17 25 805 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трофей от елен лопатар, отстрелян в ДЛС - Тервел, бе сред най-атрактивните експонати на Международната изложба „Природа, лов, риболов” в Пловдив.
Уникалният трофей с оценка от 208,22 т. по системата на CIC и тегло 4,750 кг отскоро държи националния рекорд за трофеи от този вид дивеч.

Еленът беше отстрелян на 16 октомври 2016 г., от германския ловец Вернер Аустерман, по време на организиран ловен туризъм на територията на ДЛС - Тервел. Стопанството е част от Североизточното държавно предприятие.


Трофеят от ловното стопанство в Тервел счупи 33-годишен рекорд, като изпревари досегашния фаворит с оценка от 207,59 точки по системата на CIC и тегло 3,990 кг.  Първото място в националната класация доскоро заемаше трофей от елен лопатар, отстрелян от Тодор Живков през 1984 г. в стопанство „Воден“.


След изложението в Пловдив новият рекордьор ще бъде изпратен на собственика му. Вече е направено копие на трофея, което ще бъде експонирано в ДЛС - Тервел.
Директорът на СИДП инж. Веселин Нинов коментира, че отличните трофеи от лопатари и муфлони, с които се гордее предприятието, са резултат от упоритата работа и правилната селекция,  провеждана през годините.


Щандът на Министерството на земеделието и храните, на който се представи и СИДП, привлече огромен интерес на Международната изложба „Природа, лов, риболов” в Пловдив.  Любителите на лова се възползваха от събитието, за да се запознаят с възможностите за ловен туризъм в страната. Експерти от предприятията информираха посетителите с условията за лов, пътуване и престой във всяко едно от стопанствата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама