Ученици от Сливен обмислят създаването на клуб "Приятели на кмета"

17:46, 03 апр 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Община Сливен Стефан Радев  се срещна с ученици от СУ "Константин Константинов", които членуват в клуб "Аз гражданинът...". Срещата беше инициирана от възпитаниците на училището в квартал "Дружба". На нея присъстваха директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в Общината Милена Чолакова, директорът на учебното заведение Веселина Тонева и ръководителят на клуба Анелия Иванова, която е и експерт в Младежкия дом.

Кметът изрази задоволство от гражданската активност на учениците. "Приятно ми е да се запознаем, да науча повече за дейността на клуба, в който участвате, и да отговоря на въпросите Ви", каза той.

Анелия Иванова разказа за дейността на клуб "Аз гражданинът...", който съществува от месец ноември миналата година. Тя съобщи, че това е вторият клуб по гражданско образование в Сливен. Такъв има и в ППМГ "Добри Чинтулов".

"Учим всичко за живота, за правата и отговорностите ни като граждани, за работата на институциите-как работят, къде може да отнесем своите въпроси. Придобиват се знания и умения за писане на проекти", каза ръководителят на клуба. Тя съобщи, че учениците от "Аз гражданинът..." в СУ "Константин Константинов" имат три готови проекта -"Енергични момичета", "Бездомни лапички" и "Клуб "Приятели на кмета". Те са свързани със здравословен начин на живот, възпитание в хуманност към животните и оказване на помощ към кмета и местната общност. С проектите учениците са кандидатствали на олимпиади по гражданско образование.

"Ние създаваме едно будно гражданско поколение", заяви директорът на училището Веселина Тонева.

Кметът Стефан Радев отговори на въпросите на учениците как преминава един негов работен ден, с какъв екип работи, за отговорностите на кмета, за финансиране на проектите, които изпълнява Община Сливен и др. След дискусията младите хора споделиха пред него идеята за създаването на клуб "Приятели на кмета". Сред дейностите, които предвиждат, са организиране на конкурс „Аз обичам Сливен” за най-добра дейност на деца до 18 г. и техните родители в полза на града, съвместни дейности по озеленяване, благотворителни концерти, организирани с помощта на Общината и др. Градоначалникът приветства идеята и пожела успех на учениците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама