Двете мостови съоръжения на река Асеновска не застрашават преминаващите, установи проверка

16:39, 04 апр 17 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експерти от общинската администрация извършиха предварителна проверка на две мостови съоръжения на река Асеновска преди да бъде назначена компетентна комисия за щателен оглед и предписание.

„Огледите установиха, че и двете мостови съоръжения не са опасни в степен, която да застрашат живота и здравето на преминаващите", каза инж. Снежана Кънева, началник на отдел "Сигурност и управление при кризи".

На две на места на моста срещу НОИ /РУ„Социално осигуряване"- Сливен/ е констатирано наличие на малки участъци (с размери 15 х 1 см) с корозия върху рифеловата ламарина, част от горното строене на моста. Износеният профил на рифеловата ламарина не е намалило нейната дебелина и носеща способност.

Устоите на мостовото съоръжение срещу хипермакет Кауфланд 2 са възстановени след природната стихия през месеците февруари и март 2015 година. Към момента на предварителния оглед е констатирано, че има скъсани заварки между отделни елементи на рифеловата ламарина, липсват елементи от двата парапета, по всяка вероятност премахнати от недобросъвестни граждани.

В този вид съоръжението не крие опасност за преминаващите. Разпоредено е на изпълнител да отстрани констатираните нарушения. Още днес изпълнителят започна работа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама