Съгласуваха стратегия за личностно развитие на децата и учениците в Сливенско

17:15, 04 апр 17 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният съвет за развитие на област Сливен съгласува Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Сливен 2017 – 2018 г. Заседанието днес бе председателството на заместник областния управител Камен Костов, съобщиха от администрацията.

Изготвянето, съгласуването и утвърждаването на стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците е регламентирано в Закона за училищното и предучилищното образование, а областният управител организира разработването й. Стратегията бе изготвена въз основа на анализ на потребностите от подкрепа във всяка община на територията на областта. Основно документът съдържа аналитична част, SWOT-анализ, стратегическа част, система за мониторинг и оценка и система за комуникация. Проектът на стратегия беше представен за обществено обсъждане с участието на широк кръг институции и организации, имащи отношение към подкрепата на личностно развитие на децата и учениците.

Съгласно изискванията на закона стратегията беше съгласувана и от Регионалното управление на образованието – Сливен. Накрая се утвърждава от областния управител.

 

На основание на областната стратегия и в съответствие със зададената от нея рамка общините на територията на областта до края на месец април ще разработят своите стратегии за личностно развитие на децата и учениците, които следва да се приемат от общинските съвети, както и ще изготвят планове за изпълнение на общинските стратегии.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама