ГС „Свети Георги Победоносец” поиска ново зониране на Сливен заради данъците

17:04, 05 апр 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гражданско Сдружение „Свети Георги Победоносец” подаде писмо до Община Сливен и кмета на града Стефан Радев, с молба да бъде свикана комисия, която да изготви ново зониране на кварталите на Сливен свързано с определяне размер на данъците и таксите, защото считаме, че настоящата е несправедлива и ощетява добросъвестните сливенски данъкоплатци.

От Сдружението изпратиха копие от писмото до медиите, в което се казва:

„Съгласно приложение 2 към ЗМДТ и нормите за данъчна оценка на недвижимите имоти на  общините в България, закона е вменил на Община Сливен,точно и ясно в коя група попадаме. Като ни определя и критериите за формиране на местни данъци и такси. На съвместна среща с Вас и част от бизнеса в града,състояла се още миналата година, Вие поехте ангажимент да създадете комисия, която да поправи грешките от предходни години, във връзка с неправилното зониране на кварталите в града и селата в Община Сливен.

До ден днешен така и не видяхме действия в тази насока, а това е наложително и да не казваме задължително спрямо гражданите плащащи данъци на Община Сливен. Това говорене по медиите,че сме с едни от най ниските данъци в страната,въвежда обществото в заблуда, и не отговарянапълно на истината.Заради високите данъчни оценки и неправилното зониране, за почти еднакви условия – квадратура на жилище и местоположение, излиза че в Сливен плащаме двойно спрямо Стара Загора.


Пример за неправилно зониране е зона център, в която попада и кв. Звездите, където се плащат същия размер налози, а почистването е като в Речица или кв. Дружба. Редно ли е живущите в този квартал да плащат същите налози с тези на главната улица, вместо като тези в посочените квартали?

Молим, да бъде свикана комисия, която да сформира новите зони, изисквани от закона.Да бъде направено публично обсъждане,даващо възможност за информираностна гражданите на града за ново зониране на град Сливен.

Искането е направено, във връзка с необходимостта от въвеждане на прозрачност в работата на Община Сливен. Такъв подход ще доведе до солидарност спрямо всички граждани и всички населените места в нея.”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама