Със собствен щанд Сливенска община участва в международно туристическо изложение

07:11, 06 апр 17 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Сливен ще участва със собствен щанд в 14-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм“, което ще се състои от днес до 8 април във Велико Търново.  По време на събитието посетителите ще могат да се запознаят с възможностите за културен туризъм в града и региона. Участието ще даде възможност да се популяризират вече стартиралата кампания „Стани приятел на Сливен” и всички, включени в нея културно-исторически забележителности, както и предстоящите дейности и инициативи, предвидени за реализация в Програмата за развитие на туризма за 2017 година.

По време на форума ще бъдат обявени отличените от националния конкурс Read & travel („Чети и пътувай“), а наградите ще бъдат връчени на заключителната вечер на 7 април, петък. Община Сливен e с три номинации. За голямата награда на журито за най-добро събитие в областта на културния туризъм се състезават Втори средновековен събор "Помни славата", организиран от крепост Туида, и кампанията "Стани приятел на Сливен". В категория "Най-професионални туристически сайтове" с номинация е туристическият сайт на Общината -   http://www.infotourism.sliven.bg/actual/index.htm .

14-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ се организира със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“. Домакин на форума е Община Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама