Представители на 26 училища от Сливенска община преминават през обучение в Хасково

08:48, 06 апр 17 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представители на 26 училища от Община Сливен - педагогически съветници, психолози и учители, ще вземат участие в обучение на тема "Техники и подходи за работа със семейства в риск, които не осъзнават нуждата от подкрепа". Обучението ще се проведе в Хасково в периода 6-8 април, като водещ ще бъде квалифициран в темата обучител, а на всеки участник ще бъде издадено удостоверение за усвоените техники.

Гости на обучението ще са и представители на Районна прокуратура, отдел „Закрила на детето” и Регионално управление на образованието – Сливен, членове на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), което ще позволи да бъдат представяни реални случаи, по които се работи  в училищата,  и обсъждани възможни варианти за решението им, както и координирането на общата работа на институциите по всеки един.

Обучението е продължение на вече утвърдената работа на Комисията и разписаните й методически функции по отношение на  педагогическите съветници и психолози и координационни съвети в училищата в община Сливен, както и подпомагане работата на училищните координационни съвети.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама