Осъдиха сливналия на затвор за производство и разпространение на наркотици

09:01, 06 апр 17 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи  ефективно наказание в размер  на 4 г. „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 30 000 лв. на Тодор Маслинков, държал прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение

На затвор от 4 години е осъден Тодор М. от Сливен. Освен това съдът наложи  и парична санкция в размер на 30 000 лв.

Той е подсъдим за това, че на 24 ноември 2016 г. в  Сливен, без разрешително е държал прекурсори за производство на наркотици с цел разпространение

Подсъдимият е бил многократно осъждан за извършени от него умишлени престъпления от общ характер. Употребявал е и наркотични вещества. Снабдявал  се с материали и прекурсори, за които знаел, че са предназначени за производство на метамфетамин. Произвеждал метамфетамин в домашни условия и наркотичното вещество използвал предимно за лична употреба.

Около 04. 30 часа на 24 ноември Тодор М. е  спрян за рутинна проверка от служители на групата за охрана на обществения ред при РУ на МВР – Сливен. При поискване на документите му за самоличност, подсъдимия ударил с камък в главата един от полицейските служители и побягнал. Били произведени предупредителни изстрели, след което подсъдимия бил улучен със стоп патрон в крака, но въпреки това успял да избяга и да се укрие. 
По този случай той е подсъдим по дело на Районна прокуратура – Сливен, което е внесено в съда с обвинителен акт.

Във връзка със случая в сектор „Криминална полиция“ били предприети незабавни действия за установяване местонахождението на подсъдимия. Бил е установен адресът, на който се укрива.

Служители на полицията се свързали с живеещия на адреса С.Ш. При проведената с него беседа той обяснил, че наскоро е излязъл от Затвора – Бургас, а преди около десетина дни Тодор М.  отишъл у тях и го помолил да го подслони, тъй като нямало къде да живее. В последствие бил задържан от полицейските служители.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата е постановена по реда на съкратеното съдебно следствие. Тя не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама