Организират празнични прояви в Сливен, посветени на Великден

10:37, 06 апр 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Сливен организира празнични прояви, посветени на Възкресение Христово и кани гражданите да ги посетят, съобщиха от администрацията.

В днешния ден, от 11.30 ч., в НЧ „Дружба 1993" ще се проведат срещи под наслов  „Мъдростта в благословиите на Великден" – с участието на ІІ а и ІІІ а класове на Средно училище „Константин Константинов".

А от 17.30 ч., галерия „Седем" ще представи изложба-живопис на изявени сливенски художници „Цветница".

Още от програмата:

На 7 април /петък/ от 18.30 ч., зала на Военен клуб  - Великденски концерт на детски модерен балет „Барби".
На 8 април /събота/ от 10 ч., Малка сцена на ул. „Ген. Столипин" 26 - „Пъстро яйчице" – уъркшоп за деца от 5 до 7 години. В 11.00 ч., Малка сцена на ул. „Ген. Столипин" 26 - „Поставка за яйце" – уъркшоп за деца от 5 до 7 години.
На 8 и  9 април в зала „Сливен" и салона на Държавния куклен театър ще се състои ХІV-ти Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон".
На 11 април /вторник/ от 11.00 ч., в къща-музей на сливенския бит ще бъдат пресъздадени обредите „Лазаруване" и „Боядисване на великденски яйца" – с участието на Дневен център за възрастни хора с психични разстройства и Вокална група „Славейче" при Основно училище „Христо Ботев".
На 12 април /сряда/ от 10 ч., пл. „Цар Освободител" - Великденска изложба-базар с предмети, изработени от  потребителите на социални услуги в Община Сливен.На 13 април /четвъртък/ от 18 ч., в галерия „Май" ще бъде открита Великденска изложба на сливенски художници.
На 15 април /събота/ в 23.30 часа, катедрален храм „Св. Димитър" - Великденска света литургия.
На 16 април /неделя/, от 11.00 часа на пл. „Цар Освободител", ще започне Великденско веселие с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво" при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама