Над 130 певци от страната си оспорват наградите от фестивала „Цветен камертон“ в Сливен

07:30, 07 апр 17 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон  2017“ събира в Сливен над 130 певци от 7 до 16 годишна възраст за 14-тото си издание.

Откриването на конкурса ще се състои в зала „Сливен“ на 8 април  от 19:30 часа. Програмата на фестивала предвижда да се осъществи Кръгла маса за вокални педагози и ръководители, на 9 април (неделя) от 9:30 до 10:30 ч., в общинската зала „Май”. Гала концертът на лауреатите и награждаването на победителите ще бъде на 9 април от 20 часа в зала „Сливен“.

Репетициите и конкурсните изпълнения за различните възрастови групи ще се провеждат на две сцени - в зала „Сливен“ и салона на Държавния куклен театър на 8 и 9 април.

Младите певици ще бъдат оценявани от известните поп изпълнители Тони Димитрова и Теди Кацарова, композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки. В журито ще се включат преподавателите по музика Веселина Атанасова /V-то училище/ и Невена Николова / XI – то училище/ в Сливен.

Водещи ще бъдат ученици от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ и Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“.

Учредители на фестивала са Община Сливен, Детският комплекс и Школата за поп и рок изпълнители „Ритъм”, с ръководител Елена Пеева, Военен клуб Сливен. Тазгодишното издание се организира от Община Сливен и  Центърът за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс.

Конкурсът има за цел да утвърждава у младите хора вкус към най-добрите образци на българската и световната популярна песен. Да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност за по-голяма изява и реализация в областта на популярната музика.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама