Нека поговорим за депресията на 7 април, призовават от РЗИ Сливен

08:58, 07 апр 17 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 7 април светът отбелязва Световния ден на здравето, обявиха от РЗИ Сливен. Датата съвпада с деня на основаването на Световната здравна организация през 1948 година – специализирана междуправителствена организация на ООН по проблемите на здравеопазването.

Темата на Световен ден на здравето през 2017 г. е „Депресия: нека да говорим", съобщиха от инспекцията в Сливен и напомнят, че депресията е едно от най-често срещаните психични заболявания.

Една от всеки пет жени е застрашена да развие депресия през живота си, а при мъжете този риск съществува за един от всеки десет. Сред най-честите рискове за отключване на депресията са наследствената предразположеност и стресови преживявания. Депресията има три основни симптома - понижено настроение, неприятни телесни усещания и лесна уморяемост.

„Ако някой от тези симптоми продължи повече от две седмици- потърсете помощ от лекар”, съветват специалистите от РЗИ Сливен.

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до гражданите на всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Затова всяка година мотото на Световния ден на здравето е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация.

„На 7 април  нека поговорим за депресията”, съветват от здравната инспекция!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама