Популярен цигулар е в родния Сливен за среща с таланти от проекта "Музиката вместо улицата"

18:36, 07 апр 17 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цигуларят и алтруист Георги Калайджиев гостува на заместник-кметът по икономическо развитие в Община Сливен Стоян Марков. 

Калайджиев е основател на проекта "Музиката вместо улицата". Той е родом от Сливен, но живее в Германия. Талантливият музикант разказа, че неговата цел е да инвестира в музикалното образование на деца от социално слаби семейства  като алтернатива на улицата. Около 30 деца получават в Сливен два пъти седмично уроци по музика от висококвалифицирани преподаватели и се учат да свирят на различни музикални инструменти. За да участват в проекта, децата трябва да имат успех  не по-нисък от Добър 4.

"Радвам се, че има хора като Вас, които работят в посока да дадат шанс на талантите и децата от социално слаби семейства", каза Стоян Марков. Той отбеляза, че една от целите на ръководството на Община Сливен е свързана с образование и приветства идеята на проекта.

Гостът беше придружаван от екипа на проекта "Музиката вместо улицата" - Мария Хаушилд, Ролф Вегст и Радка Кусева, и от съпругата си. 
На срещата присъства и Милена Чолакова, директор на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в общинска администрация.

Георги Калайджиев е в родния си град по повод представянето на книгата-албум за деца по проекта на фотографа Ролф Вегст. Събитието ще се състои по време на концерт на децата от проекта в галерия "Сирак Скитник" от 18 часа днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама