Отбелязват 40 години джудо в Сливен

11:05, 10 апр 17 25 709 Шрифт:
Автор:

Бивши джудисти-ветерани се обединиха около идеята за подобаващо отбелязване на 40 години на джудо в Сливен.
Създадена е отлична организация, при която от няколко месеца Инициативен комитет работи по темата. 

Основният виновник да се съберат отново бившите и настоящи спортисти е Георги Панев, който е почетен председател на АСК по джудо Сливен. 
Идеята „40 години-заедно”  подкрепят и другите клубове по джудо в града – СА „Биоком-Ставен”, СК „Хаджи Димитър” и СК „Тополчане”. 

Кулминацията на честването ще бъде на 27 май в комплекс „Спорт Палас” в Сливен. Подготвени са изненади, а покани са отправени към ръководствата на Федерацията по джудо и  Община Сливен, както и към всички от близо и далеч с отношение към този спорт.

 

На едно място за отбелязване на юбилея ще се съберат 8 поколения джудисти. Със сигурност има какво да сподели всеки от тях, преминал през вътрешните и международни изяви и допринесъл за успехите на сливенския спорт. С помощта на мултимедия те ще се върнат към началото, в  далечната 1977 година, за да достигнат до днес, когато джудо в Сливен тренират около 300 деца, девойки, юноши и мъже.

По време на честването на юбилея Сливен ще е домакин на Отборните първенства по джудо за момичета, момчета, юноши и девойки. В надпреварата ще участват и трите спортни клуба от Сливен. Състезанията ще са в два дни – на 27 и 28 май в спортна зала „Васил Левски”.

Topnovini.bg е медиен партньор на проявите. С поредица от снимки ще покажем спомени от миналото, както и настоящето на джудото в Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама