По чудо няма пострадали при падането на бетонната козирка на жилищен блок в Сливен

17:00, 10 апр 17 25 617 Шрифт:
Автор:

Бетонната козирка, която се срути в днешния следобед,  е на входа 28-ми жилищен блок в сливенския квартал „Даме Груев”. Той е  11-етажен с 55 апартамента. В близост е до Основно  училище „Юрий Гагарин”.  Това  поясни за Topnovini.bg инж. Снежана Кънева,  началник отдел „Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен.

В момента тя е на мястото на инцидента като сподели, че вижда грозната картина от падането на борда от козирката.

„Проведохме разговор с домоуправителя, който ще проведе общо събрание на живущите в жилищната сграда. Общината се ангажира да направи някаква организация, но това е частна собственост и те трябва да поемат ангажимента по ликвидирането”, каза още Кънева.

По думите й  никой не е подозирал, че може да се случи такъв инцидент. По чудо няма пострадали. Спасението е, че не е имало хора в този момент или ако е имало са реагирали бързо. Пострадал е един автомобил в близост до инцидента.

Бетонната конструкция се е стоварила пред търговските обекти, които се помещават в приземния етаж. Изпратени са  екипи на полицията, Гражданска защита и общинската охрана. Мястото на инцидента е отцепено и се извършват огледи от специалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама