Пътуващата изложба „Пазители и традиции“ гостува в Сливен

17:39, 10 апр 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложбата „Пазители и традиции” се открива тази вечер  в  сливенската галерия „Май” от фондация „Работилница за граждански инициативи”, основен партньор на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Изложбата съдържа 20 фотографии, представящи забравени традиции, обичаи, празници и фестивали от миналото на българина. Автор на снимките е фотографът Радич Банев. Изложбата дава отговор на въпросите кои са съвременните пазители на традициите, защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани.

Фотографиите са вдъхновени от 20-те проекта, подкрепени през 2014 г. година по програма „Живо наследсто“ на фондация „Работилница за граждански инициативи“. Всеки един от проектите цели съхраняването на културното наследство от всички райони на страната. Снимките, включени в изложбата, са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014", организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в рамките на едноименната програма. Повече за проектите, реализирани по програмата, можете да научите от виртуалния музей „Живо наследство“.

До момента пътуващата изложба е видяна от повече от 70 000 души в София, Кюстендил, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, Силистра, Търговище, Ловеч, Стара Загора, Хасково и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол, Ясен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама