Областният управител на Сливен участва в Националната среща на представители на ученическите парламенти

20:21, 11 апр 17 / Политика 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Oбластният управител Татяна Петкова участва в Третата национална среща на представители на ученическите парламенти. Тя се провежда от 11-ти до 13-ти април в Сливен.

Официални гости на откриването на форума бяха министърът на образованието и науката проф. Николай Денков, както и посланиците на Конфедерация Швейцария – Н. Пр. Денис Кнобел, на Кралство Нидерландия – Н. Пр. Том ван Оорсхот, на Франция – Н. Пр. Ерик Льобедел, ръководителят за България на Световна банка - Тони Томпсън, заместник-кметът на Община Сливен Стоян Марков, началникът на Регионално управление на образованието – д-р Бисерка Михалева.

Целта на срещата е да събере на едно място всички представители на ученическите парламенти от училищата, включени в проект „Всеки ученик ще бъде отличник“. Програмата за срещата включва теми, с които да се подобри самочувствието на учениците, да се повиши тяхното активно участие в училищният живот, да се научат как да организират кампании и теми за продължаващо образование.

В рамките на срещата учениците имат възможност да се срещнат с представители на Посланическата група за ромска интеграция в България и да споделят своите идеи и мечти за бъдещето.

Форумът се организира от Център „Амалипе” – Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама