Маркират Синята зона в Сливен

13:51, 14 апр 17 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава разчертаването на маркировката за Синята зона в Сливен

Продължава поетапното маркиране на зоната за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства в Сливен, т.нар. „Синя зона". Маркирани са булевард „Цар Симеон" и „Генерал Скобелев". На уличното платно са обособени паркоместа, маркирани според изискванията на Наредба № 2 за сигнализация на пътищата с пътна маркировка от 2001 година. Тя регламентира начина на подреждане на превозните средства при паркиране.

„Принципът за паркиране според наредбата е на заден ход, за да може автомобилът да излиза напред, без да създава предпоставки за пътни инциденти. Излизането напред е по-безопасно. Този начин на паркиране позволява товаро-разтоварителните работи от багажника на колата да се извършват на тротоара, а не от страна на пътното платно. Хората са свикнали да паркират напред, защото е по-лесно, но излизането след това е далеч по трудно, защото няма видимост, създават се задръствания", каза Румен Иванов - заместник-кмет „Финанси и общинска икономика" и председател на Комисията по транспорт.

Разчертаването на маркировката продължава. Екипите ще работят и през почивните дни.

Синята зона е част от дейностите на община Сливен за регулиране на автомобилния трафик и ще създаде по-добър ред при паркирането в най-натоварените участъци в града. Ще има обособени места за коли на хора с увреждания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама