ФК „Загорец“ е лидер в Югоизточната „В” група

11:22, 17 апр 17 / Спорт 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През последните 2 години клубът бележи успех. С 34 поредни домакински мача без загуба, към момента той е едноличен лидер в Югоизточна трета лига с актив от 60 точки. За постигането на тези резултати заслугата е на добрата работа на президента Даниел Кирчев, треньора Мирослав Миндев, и на отговорността на футболистите.

През изминалите 25 кръга от първенството ФК „Загорец“ е вкарал 45 гола, а е допуснал само 11. Той е единственият тим, който е загубил само един мач, шест е завършил наравно и в осемнадесет мача се е поздравил с победа.

Голмайстори на отбора са Мариян Чернаев - 12 гола, Денислав Атанасов – 8 гола и Георги Йорданов - 7 гола.

Похвално е, че треньорът и ръководството на тима запазиха основните си футболисти и привлякоха нови надежди, с което изградиха един боеспособен и радващ зрителите по стадионите, с добрите си игри, футболен отбор. Успехите на новозагорските футболисти над отбори на доста по-големи градове като Пловдив, Стара Загора, Казанлък и др. карат местните да се гордеят.

„Основен ангажимент на Община Нова Загора е да подпомага развитието на спорта, включително и футбола. Качествен футбол се прави с отлична организация, добра база и много хъс. В мое лице ФК „Загорец“ винаги ще среща разбиране и подкрепа. Затова предстои да направим ремонт на стадиона, да изградим козирка, нови съблекални и покрити трибуни, с което допълнително ще подкрепим талантливите футболисти на Нова Загора и ще създадем условия за постигане на набелязаните цели”, обяви кметът  на Нова Загора Николай Грозев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама