• Снимка: Център Амалипе

Поредната национална среща на училищните парламенти в рамките на проект „Всеки ученик ще бъде отличник“ на Център Амалипесе проведе от 11 до 13 април. Избраните ученици от цяла България, на възраст межсу 10 и 18 години представяха своите училища,съобщиха от Центъра.

Снимка: Център Амалипе

Програмата, по която работеха включваше теми като  – „Ефективно общуване“, „Организиране и провеждане на кампании“ , „Ромска история и култура“ и „Ранните бракове“. Всички дейности преминаха под формата на интерактивни игри и техники, от които учениците сами извлякоха основните идеи.

На откриването на събитието присъства проф. Николай Денков, Министър на образованието и науката в България. Неговият призив към учените беше : „Бъдете добър пример! Вземете бъдещето си в свои ръце! Вие сте тези, които трябва да говорят! Говорете!“

Снимка: Център Амалипе

Министър Денков участва в парламентарният контрол на училището по толерантност. Той внимателно изслуша въпросите на председателите на училищните парламенти и отговори на всеки един от тях.

Председателят на Център Амалипе, г-н Деян Колев, разкри трите най-важни стъпки за успех, които бяха 1. Образование; 2. Повече образование и 3. Още повече образавоние. А с помощта на Министър Денков и учениците бе съставена и формулата за успех. Всичко бе сведено до:

ОБРАЗОВАНИЕ +ПРИЯТЕЛСТВО =УСПЕХ

Снимка: Център Амалипе

Училището по толерантност създаде много приятелства, разчупи стереотипи и предразсъдъци, постави много цели и запечата послания и приятни моменти!

В края на обучението всеки ученик получи сергификат за успешно завършено училище по толерантност.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно