Задържаха под стража мъж от Сливен, изтеглил пари от чужда дебитна карта

16:50, 18 апр 17 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът задържа под стража 28-годишния Е. Алиев от Сливен, обвинен за това, че на 03 март 2017 година в  Сливен, в условията на продължавано престъпление, използвал дебитна карта собственост на Х.А., без съгласието на титуляря, като от АТМ – устройство (банкомат), находящо се на бул. „Цар Освободител“, извършил успешни операции „теглене“ на суми от по 100лв. Общата стойност  е 200лв.

Е. Алиев е обвинен и за това, че на 2 март 2017г., в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи от лек автомобил марка „Опел“, на обща стойност 31лв., от владението на собственика им Христо С. от гр. Сливен без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Според прокурора,  налице е обосновано предположение, че Е. Алиев е извършил престъплението, в което е обвинен. Той е многократно осъждан и е търпял ефективни наказания по тези осъждания. На 20 март 2017г. са му повдигнати обвинения по горепосочените престъпления, но той се е укрил, като е задържан от полицейските служители, след като е бил обявен за издирване. Поради тези причини прокурорът е категоричен, че обвиняемият може да извърши ново престъпление или да се укрие.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Е. Алиев.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама