56 заявки на работодатели получиха финансиране за обучениe и заетост за младежи в Сливенско

16:12, 19 апр 17 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие оцени 58 броя заявки от работодатели. Те са постъпили за финансиране по проект BGО5М90PО01-1.005-0001 „Обучения и заетост за младите хора” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Предложенията са оценени съгласно критерии, разписани в Методика, утвърдена от министъра на труда и социалната политика. Отпуснатият финансов ресурс за област Сливен е 1 332 204 лв.

След направеното оценяване на заявките стана ясно, че този финансов ресурс не е достатъчен за финансиране на всички работодатели. Средствата не достигат за финансиране само на две заявки. Заявките, получили най-малко точки, са на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица – с равен брой точки. 

Комисията по заетост взе решение да приложи допълнителен критерий: Дял на регистрираните безработни младежи към 31 март 2017 г., определен като съотношение между броя на безработните младежи в общината спрямо общия брой на регистрираните младежи в областта.

Проектните предложения на общините Твърдица и Нова Загора остават в резервен списък. За направеното класиране е  изготвен протокол по образец, който подписаха всички присъстващи на заседанието.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама