Оздравителният план на Сливенска община ще се гласува на сесията през април

11:00, 20 апр 17 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оздравителният план на Община Сливен ще бъде внесен за одобрение от Общинския съвет на редовното му заседание през месец април, обяви кметът Стефан Радев. Той съобщи, че документът е съгласуван със служебния министър на финансите Кирил Ананиев и безлихвеният заем, който може да бъде отпуснат, е в размер на 5 милиона лева. Общината поиска 17,5 милиона лева за да се получи оздравителен ефект.

"Това по-скоро е палиативна мярка, но движейки се по законовата процедура, ние трябва да внесем плана за одобрение в Общинския съвет и да поискаме този заем, който ни е съгласуван от служебния министър. Аз се надявам разговорите да продължат с редовното правителство, за да можем поставим отново въпроса, че това, което е съгласувано, е крайно недостатъчно, за да можем да го наречем оздравителен план", коментира Радев.

На сесията пред април предстои да бъде разгледан Оздравителният план във вид, какъвто е съгласуван от служебното правителство. Ако се изпълнят определени условия, заемът няма да се връща. Парите ще бъдат използвани за разплащане на просрочени задължения от времето на предишни управления на Община Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама