Осъдиха мъж на 2 години затвор за измама с над 16 хил. лева

11:40, 20 апр 17 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът в Сливен наложи ефективно наказание от 2 г. „лишаване от свобода“ на мъж от Велико Търново за измама. 54-годишният Румен Р. е подсъдим за това, че в периода 4 май до 29 август 2014 г. в гр. Твърдица, в условията на продължавано престъпление с измамил Радка М., че извършват съвместно бизнес дейност, като „съдружници за добив и продажба на дървесина“ и с това й причинил имотна вреда в размер на 16 140 лв.,

Подсъдимият и пострадалата се запознали на 25 април 2014г. по скайп. Румен Р. казал на пострадалата, че е бивш полицай, но в момента работил като охрана във Велико Търново. Предложил й двамата да развиват обща търговска дейност, която се изразява в закупуване на гори и тяхното изсичане, а след това продажба на дървения материал. Подсъдимият съобщил на пострадалата, че ако реши да участва ще трябва да му предостави  първоначално сумата от 8700лв. Пострадалата обсъдила предложението със своя съпруг и се съгласила, като идеята била да инвестират получените от него пари след пенсионирането му. Румен Р. и пострадалата се срещнали, като тя му предала уговорената сума. Двамата подписали договор за нея като в последствие станало ясно, че подсъдимият посочил фалшиво егн и адрес. На 19 май 2014г. подсъдимият поискал още 3000лв. от пострадалата, като така тя трябвало да заплати своята част от разходите по добива. Парите били поискани и предадени чрез пощенски запис. По същата схема Румен Р. поискал сумата от 3000лв. за закупуване на камион и 940лв. за извършването на ремонт на МПС-то.

След като пострадалата загубила доверие в Румен Р. разбрала, че е жертва на измама, а в последствие подала жалба в полицията.

Присъдата на Районен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама