Отборите на Сливен и Бургас са победители в зоната по лека атлетика

17:36, 22 апр 17 / Спорт 25 803 Шрифт:
Автор:

Отборите на Сливен заеха първите места в три от групите на зоналното първенство по лека атлетика от програмата на “Ученически игри 2017”.

Състезанието се проведе на ст. „Хаджи Димитър” в града под Сините камъни. Участваха областните първенци на Бургас, Ямбол и Сливен

При девойките и юношите от 8-10 клас победители станаха тимовете на ППМГ „Добри Чинтулов” Сливен. Първи са и момичетата на ОУ "Д-р Иван Селимински" в групата на 5-7 клас. При момчетата от същата възраст първото място зае отборът на ОУ ”Елин Пелин” – Бургас.

Снимка: Topnovini.bg

Победителите от зоната във всяка една от групите ще участват на Държавното първенство, което ще бъде отново в Сливен. По правилник домакините директно се класират за заключителната част от Ученическите игри, а когато те са победители в групите си, на финалите отиват и вторите отбори. В случая това са ОУ „Любен Каравелов”- Ямбол при момичетата, Немската гимназия на Бургас при девойките и ППМГ „Акад.Обрешков”-Бургас при юношите.
Финалист ще бъде и четвъртият отбор на Сливен – ОУ „Димитър Петров” при момчетата, който въпреки третото място в групата по право продължава напред.

В по-голямата възрастова група ученическите държавни шампиони ще се  определят на 3-ти и 4-ти юни, а момчетата и момичетата ще мерят сили във финалите на 10-ти  и 11 –ти юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама