Представят проект, насочен към безработни младежи в Сливен

07:30, 27 апр 17 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кръгла маса  по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от Община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване” се провежда днес от 10 часа в Областен информационен център Сливен. Проектът е финансиран по Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020г.
Безвъзмездната финансова помощ е на стойност 365 292, 34 лв.

Основната му цел е идентифициране и мотивиране на неактивни лица от 18 до 29 годишна възраст за активно включване в обучение или реално участие на пазара на труда. Целева група са икономически неактивни младежи, които за период от минимум 4 месеца преди включването са били извън заетост, извън образователната система, както и не са били регистрирани в дирекция „Бюро по труда“ през предходните 12 месеца.

Проектът предостави възможности за обучение на 80 младежи, както и придобиването на професионални умения и квалификация по професията „работник в озеленяването” и част от професията „помощник в строителството”. Община Сливен, като бенефициент, се ангажира с наемането на 60 от обучените лица за период до 6 месеца. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама