Общинските съветници от БСП не подкрепят Плана за финансово оздравяване на Сливенска община

16:16, 27 апр 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Групата на общинските съветници от БСП не подкрепя приетия днес План за финансово оздравяване на община Сливен, тъй като налага сериозни финансова рестрикции, съобщиха от централата.

 

„Сериозно се съкращават разходите за социалните дейности на общината.Утежняват се допълнително плащанията за такса „смет“ на най- изрядните данъкоплатци, без да са предложени ново райониране и различни коефициенти за ставките за различните населени места. Практически дейности като „Социален патронаж“, Ансамбъла за народни песни и танци, Симфоничния оркестър, ще се наложи в рамките на тригодишния период да спрат работата си”, коментират от ГОС на БСП в Общински съвет- Сливен.

„В същото време за рестрикциите, които общината ще наложи, ще получи 5 млн. лв., които са крайно недостатъчни за решаване на финансовите й проблеми, датиращи още от 2007 год. След изтичането на 3- годишния срок заложените в плана финансовите показатели няма да са реализирани, тъй като са неосъществими. Неизпълнението ще наложи общината да връща тези средства, едновременно със създаване на тежко финансово бреме за своите граждани, липса на реализирани нови обекти от инфраструктурата като пътища, улици, тротоари, зелени площи, благоустрояване и други, крайно необходими на хората дейности. В резултат на следващото общинско ръководство ще бъде оставено много тежко финансово наследство”, се казва в позицията на съветниците от БСП.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама