Отличиха първенците в театралния фестивал „Сливенски вятър"

19:06, 28 апр 17 / Култура 25 635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 180 ученици, от сливенските училища, взеха участие във второто издание на Младежки театрален фестивал „Сливенски вятър".

Постановките се изиграха в залите „Сливен", „Зора", Военен клуб" и на малката сцена на Арт-център „Седем" на ул. „Генерал Столипин" 26, както и в етнографския комплекс „Хаджиданчови къщи.

Ученическите театрални трупи бяха оценявани от жури с председател Катилей Кателиев, актьор и членове Николина Велчева – актриса, и художникът Петър Кайраков. Наградите на отличените връчиха Катилей Кателиев и Николина Велчева.

Фестивалът беше закрит с церемония за връчване на наградите в зала „Сливен".  Младежко жури в състав Иван Стоянов, Жорета Джангозова и Девина Василева излъчиха и наградиха със статуетка и грамота - най-впечатляващ спектакъл, най-атрактивен спектакъл и най-поучителен спектакъл.

Гости бяха заместник-кметовете по хуманитарна дейност и икономическо развитие Пепа Чиликова и Стоян Марков. Пепа Чиликова благодари на участниците, на учителите, ръководителите на театралните състави, на родителите и на организаторите на фестивала.

„За мен е удоволствие да Ви приветствам за участието във втория младежки театрален фестивал „Сливенски вятър". Искам да Ви пожелая сцената на зала „Сливен" да стане началото на Вашите успехи. И дано сливенският вятър продължи да Ви държи в полет, а Вие да развивате и изразявате себе си чрез театър", посочи Чиликова.

Младежкият фестивал за театър „Сливенски вятър" се осъществява с подкрепата на община Сливен, фондация „Обществен дарителски фонд - Сливен", с председател Дора Куршумова, фондация „Работилница за граждански инициативи" и фондация „Чарлз Стюарт Мот".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама