Областният съвет по условия на труд в Сливен почете жертвите на трудови злополуки

19:25, 28 апр 17 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод днешния Световен ден на безопасност и здраве при работа пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки в градинката пред „ПЕЧ“ в Сливен бяха положени цветя. В поклонението участваха заместник областният управител Камен Костов, членовете на Областния съвет по условия на труд, представители на синдикатите, Дирекция „Инспекция по труда“, Териториално поделение на НОИ, граждани.

28 април е обявен за Световен ден на безопасност и здраве при работа. Целта е да се насочи вниманието на правителства, работодатели и работници към важността на проблемите по безопасност на труда и да се подчертае необходимостта от предотвратяване на трудови злополуки и влошено здраве чрез социален диалог и тристранно сътрудничество.

През 2016 г. в НОИ официално са декларирани 3 069 трудови инциденти. От тях за трудови злополуки са приети 2 848, като 2 257 са станали на работното място, а 591 - при отиване или връщане от работа. Регистрираните смъртни злополуки са 88, от които 7 са с жени. Загубените календарни дни от трудови злополуки през годината са общо 144 406.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама