• Снимка: Topnovini.bg

Изнесена приемна на „В и К“ – Сливен се състоя в новозагорското село Радево. На срещата с ръководители и експерти на водния оператор бяха поканени потребителите на водни услуги от новозагорските села Радево, Еленово, Сокол и Прохорово. Приемната беше посетена от местни жители и четиримата селски кметове Росица Недялкова, Доньо Колев, Янка Георгиева и Ганка Иванова. Проблемите, свързани с водоснабдителната система, потребителите на водни услуги поставиха пред управителя на „В и К“ – Сливен инж. Севдалин Рашев, началника на отдел „Инкасо“ в дружеството Росен Станев, началника на приемната на „В и К“ инж. Златина Петрова, началника на район Нова Загора Иван Енев и водомайсторите от района.

Към момента четирите села не се оплакват от липса на вода. Освен основните, в село Радево е  пуснат в действие и местен водоизточник. Посетителите на приемната поставиха въпроси, свързани с подмяна на водопроводната мрежа и излезли от строя водопроводни части, с мерки за преодоляване на намаляващия дебит по време на лятната засуха, с честите аварии и течове в запустелите имоти, които според местните жители трябва да бъдат изолирани от мрежата.

От разработените от „В и К“ – Сливен европроекти се очакват средства за подмяна на главни водопроводи в цялата Сливенска област, някои от тях - и в Новозагорско, като например свързаните с главната помпена станция  „Червенаково“. Управителят на „В и К“ – Сливен инж. Севдалин Рашев каза още, че в най-скоро време водоснабдителната система ще бъде електронизирана - помпените станции на всички населени места ще бъдат оборудвани с електронни датчици, на които се разчита за информация в реално време и откриване на аварии.Така ще бъдат решени някои междуселищни спорове, свързани с редовното подаване на вода от помпената станция в село Полско Пъдарево и пренасочването на водни количества. От водното дружество поеха ангажимент за възстановяване на уличната инфраструктура след отстраняване на честите аварии по селата, за проверка на местни водоизточници и нови сондажи в сушавите райони, за монтиране на нови кранове, калници, ремонт и контрол на шахтови съоръжения.

От „В и К“ поискаха съдействие от селските кметове за издължаването на нередовните платци и прехвърлянето партиди на починалите собственици на техните наследници.Към инициативата на „В и К“ – Сливен за отваряне на изнесени приемни в населените места в Сливенска област изявиха желание да се включат още новозагорски села.   

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно