На изнесена приемна поставиха проблеми с водоснабдителната система в Новозагорски села

18:25, 19 май 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изнесена приемна на „В и К“ – Сливен се състоя в новозагорското село Радево. На срещата с ръководители и експерти на водния оператор бяха поканени потребителите на водни услуги от новозагорските села Радево, Еленово, Сокол и Прохорово. Приемната беше посетена от местни жители и четиримата селски кметове Росица Недялкова, Доньо Колев, Янка Георгиева и Ганка Иванова. Проблемите, свързани с водоснабдителната система, потребителите на водни услуги поставиха пред управителя на „В и К“ – Сливен инж. Севдалин Рашев, началника на отдел „Инкасо“ в дружеството Росен Станев, началника на приемната на „В и К“ инж. Златина Петрова, началника на район Нова Загора Иван Енев и водомайсторите от района.

Към момента четирите села не се оплакват от липса на вода. Освен основните, в село Радево е  пуснат в действие и местен водоизточник. Посетителите на приемната поставиха въпроси, свързани с подмяна на водопроводната мрежа и излезли от строя водопроводни части, с мерки за преодоляване на намаляващия дебит по време на лятната засуха, с честите аварии и течове в запустелите имоти, които според местните жители трябва да бъдат изолирани от мрежата.

От разработените от „В и К“ – Сливен европроекти се очакват средства за подмяна на главни водопроводи в цялата Сливенска област, някои от тях - и в Новозагорско, като например свързаните с главната помпена станция  „Червенаково“. Управителят на „В и К“ – Сливен инж. Севдалин Рашев каза още, че в най-скоро време водоснабдителната система ще бъде електронизирана - помпените станции на всички населени места ще бъдат оборудвани с електронни датчици, на които се разчита за информация в реално време и откриване на аварии.Така ще бъдат решени някои междуселищни спорове, свързани с редовното подаване на вода от помпената станция в село Полско Пъдарево и пренасочването на водни количества. От водното дружество поеха ангажимент за възстановяване на уличната инфраструктура след отстраняване на честите аварии по селата, за проверка на местни водоизточници и нови сондажи в сушавите райони, за монтиране на нови кранове, калници, ремонт и контрол на шахтови съоръжения.

От „В и К“ поискаха съдействие от селските кметове за издължаването на нередовните платци и прехвърлянето партиди на починалите собственици на техните наследници.Към инициативата на „В и К“ – Сливен за отваряне на изнесени приемни в населените места в Сливенска област изявиха желание да се включат още новозагорски села.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама