Представители от сдружение „Хайдути" спечелиха голямата награда от карнавала „Машината на времето" в Сливен

07:30, 21 май 17 25 1117 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Антони Андонов и Ясен Стоянов от сдружение „Хайдути" спечелиха голямата награда за автентични костюми на карнавала „Машината на времето", който се проведе за първи път в Сливен. Те бяха облечени с хайдушки автентични носии и въоръжени с истински пушки и ножове отпреди 150 години. Поощрителна награда в същата категория  получи Мартина Георгиева. В категория за най-оригинални костюми победители са Ростислав Русев, Ясен Стоянов и Мария-Магдалена Велчева. Най-малкият участник също бе отличен – Далия Георгиева, която е на 4 години.

В проявата се включиха участници с облекла, илюстриращи различни исторически периоди – български народни носии, тракийски и византийски облекла, дрехи от 20 век, опълченски униформи и др.

 

Карнавалът стартира от Стария бряст. Участниците дефилираха по главната улица, а връчването на наградите се състоя на площада пред НТС.

Карнавалът е част от програмата на Майските дни на културата „Сливенски огньове" на Община Сливен и се проведе по повод инициативата „Нощ на музеите".

Наградите връчиха председателят на Общинския съвет Димитър Митев и зам.-кметът Стоян Марков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама