Дует „Ритон” с концерт в Сливен в навечерието на 24 май

09:43, 23 май 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На открита сцена на площад „Хаджи Димитър”, тази вечер от 20 часа, ще се състои концерт на дует „Ритон”. По време на изпълненията на Катя и Здравко ще бъде представено лазерно шоу. 

По-рано, от 18 часа в зала „Сливен”, ще се състои тържествена вечер  за връчване наградата „Аргира Жечкова” и на почетни отличия и грамоти на дейци на образованието и културата от Община Сливен в чест на празника  на българската просвета и култура. Концерт ще изнесат  Симфоничен оркестър – Сливен, под диригентството на  Димитър Караминков, със специалното участие на Татяна Шиварова – сопран и Петър Костов – тенор.

По традиция, в навечерието на 24 май, се присъжда наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова – една от най-видните представителки на девическото образование в Сливен, основателка на благотворителното дружество „Майчина длъжност” и родолюбива българка. Тазгодишният носител е Величка Ненчева,  старши учител по история и цивилизация в ПГПЗЕ "Захарий Стоянов".

На тържеството ще бъдат връчени почетните отличия на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“ за дългогодишна дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Сливенски педагози ще получат дипломи за постижения на техни възпитаници в Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“.

На 24 май на пл. „Хаджи Димитър” ще се състои тържествена церемония в чест на празника. Преди това по главната улица ще премине празнично шествие на ученици от сливенските училища. На площада концерт ще изнесат детски фолклорни състави и Ансамбълът за народни песни и танци Сливен.

Община Сливен честити 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и кани гражданите да посетят празничните прояви днес и на 24 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама