14 училища участват в Панорама на образованието в Сливен

14:13, 23 май 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

14 учебни заведения.участват в Панорама на образованието в Сливен. Представят се сливенските профилирани и професионални гимназии, както и средните училища, които ще извършват прием след 7 и 8 клас през учебната 2017/2018 г. Във форума участват и Инженерно - педагогическият филиал на Техническия университет – София и Филиалът на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна.

Панорамата се организира от Регионално управление на образованието, Община Сливен и Център за кариерно ориентиране. Целта на Панорамата е да подпомогне ориентацията на завършващите  и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии.

 


Проявата се провежда в зала "Май" в сградата на Общината и беше открита от кмета Стефан Радев. Той отбеляза, че в Сливен има много добре подготвени и мотивирани преподаватели. Той смята, че форумът ще помогне и на родители, и на ученици да направят най-добрия  избор за училище или висше учебно заведение. "Тези решения са наистина много важни за бъдещето и просперитета и на нашия град, и на всяко дете", каза кметът.

Началникът на Регионалното управление на образованието д-р Бисерка Михалева изрази задоволство от възможността и тази година завършващите да направят информиран избор. "Надявам се всеки да хареса своето училище и да продължи своята мечта - мечтата в живота", каза д-р Михалева.

След откриването на събитието кратка програма представиха мажоретният състав при Основно училище "Елисавета Багряна", с ръководител Али Мехмедов,  вокална група към СУ "Константин Константинов", с ръководител Невена Николова, и сливенските гимнастички - финалисти в предаването "България търси талант", с треньор Виолета Бинева.

Панорамата на образованието ще продължи и утре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама