Областният управител поздрави сливналии за 24 май

08:36, 24 май 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уважаеми дейци на просветата и културата,

Скъпи учители и ученици,

Скъпи съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай  24 май - Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура! 24 май е най-съкровеният, най-духовният, най-обединяващ и сплотяващ всички българи празник!

Нека на този ден, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, отдадем заслуженото на учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието. Това са хората, които създават устоите на нацията и пазят нейната идентичност, тези, които възпитават поколенията.

Скъпи ученици, обичайте и пазете родния български език - той е прозорец към света. Пожелавам Ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията в училище. Нека да не угасва искрата за наука, запалена от Кирил и Методий, от народните будители и просветители на нацията ни, защото вие сте нашето бъдеще!

Поздравявам всички Вас - учители, възпитатели, просветители, артисти, самодейци, културни и читалищни дейци, като Ви пожелавам крепко здраве, творческо вдъхновение и нескончаема енергия и всеотдайност!

Честит празник!

Чавдар Божурски

Областен управител на област Сливен

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама