В Сливен гостува „Свободна книжарница”

09:24, 24 май 17 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Свободна книжарница” отново гостува на Сливен. Станалата традиционна инициатива е днес -  Деня на българската култура и славянската писменост, край Стария бряст. В откритата свободна книжарница всеки може да донесе и вземе книги напълно безплатно. Поради тази причина организаторите наричат събитието фестивал на свободната книга.

„Да покажем, че книгите не са инструмент за печалба, а идеите не могат да бъдат потискани! Свободната книжарница е място, където има книга за всеки”, споделя Веселин Цветанов, инициатор на идеята.

„Свободната книжарница се организира на принципа на споделянето - без пари, без бартер, без търговия, всичко е безплатно. Можете да бъдете част от тази инициатива, от хората - за хората, като споделяте и поканите приятелите си”, допълват още  организаторите.

Миналата година десетки граждани размениха стотици книги. В размяната бяха предоставени интересни книги и помагала отпреди 50-60 години до днешни дни.

Жителите на Сливен приветстваха идеята на организаторите за създаване на т.нар свободна книжарница.

Първата „свободна” книжарница в Сливен се състоя през 2013-та година, а идеята на организаторите е тя да стане традиционна за града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама