На тържествена церемония удостоиха Величка Ненчева с наградата "Аргира Жечкова”

10:56, 24 май 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На тържествен концерт в зала "Сливен" беше връчена наградата "Аргира Жечкова". Отличената тази година е Величка Ненчева, старши учител по история и цивилизация в ПГПЗЕ "Захарий Стоянов". Тя получи наградата от Лидия Димитрова-председател на комисията по избор на носителя.

Наградата  на Община Сливен на името на Аргира Жечкова се връчва по традиция в навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. Присъжда се на  жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

"Убеден съм, че Величка Ненчева има особен принос за утвърждаването на образованието, духовността и възпитанието на своите ученици", заяви кметът Стефан Радев. Той поздрави Величка Ненчева с наградата и пожела на всички учители,  ученици, творци и хора на духа здраве, много енергия и сили, за да изпълнят своята мисия.

Министерството на образованието и науката връчи награди за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. С почетно отличие „Неофит Рилски" бяха удостоени Надка Иванова Стоянова – главен учител в Детска градина „Елица", Аделина Христова Бечева – Вълкова – старши учител по английски език в Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов", Николай Георгиев Бъчваров – старши учител по физическо възпитание и спорт в Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов", Бонка Накова Илиева – старши учител по английски език в Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов" и  Красимира Иванова Бакалова – главен начален учител в Средно училище „Константин Константинов". Отличията бяха връчени от началника на Регионално управление на образованието  д-р Бисерка Михалева.

За забележителни педагогически и художествено-творчески постижения, достойно защитени, с участието на възпитаници в Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти",  дипломи получиха  Чавдар Ченков от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм  „Акад. Неделчо Неделчев" и Петя Григорова от Школата по народно пеене „Славейче" – Сливен. Конкурсът се проведе от 24 до 26 март в Пловдив и в него участваха повече от 5500 участници от различни възрасти, организации, етническа и религиозна принадлежност, лица с образователно-специални потребности и много други, които демонстрираха завидни умения в музикални, танцови, песенни,  обичаи, обреди, словесен фолклор и приложно-декоративни изкуства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама