Кандидатите за бежанци в новозагорското село са около 70 души

16:06, 29 май 17 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На територията на Сливен няма да имат право да влизат бежанци, освен тези настанени в Регистрационно-приемателния център в село Баня, община Нова Загора. Това е посочено в Проект на решение на Министерски съвет за определяне на зони за движение, съгласно Закона за убежището и бежанците (ЗУБ)  на лицата, търсещи международна закрила в Република България. 
Към момента кандидатите за бежанци в село Баня са около 70 души.

Проектът за решение има за цел да определени зони за движение по смисъла на ЗУБ в районите на отделните териториални поделения на Държавната агенция на бежанците при Министерския съвет, а именно около регистрационно-приемателните центрове на Агенция в София, Харманли и село Бяла, както и в района на транзитния център в село Пъстрогор, област Хасково. В област Сливен това е РПЦ - село Баня.

"Промяната е за въвеждане на повече рестрикции за бежанците и аз съм за това - за повече ред и повече ограничения. Ние трябва да гарантираме сигурността си. Тези кандидати за бежанци трябва да се подчиняват на правилата на българската държава", заяви пред журналисти кметът Стефан Радев.

Той посочи, че и сега има кандидати за бежанци, настанени в центъра в село Баня, но беше категоричен, че не става дума за разширяване на този капацитет, а за регламентиране на допълнително ограничение за хората, които кандидатстват за бежанци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама